Gøy med SFO-basket på Nesøya og Sydskogen skole

Takket være midler fra Aktive Lokalsamfunn kan Asker Aliens tilby basketball i SFO-tiden på Nesøya og Sydskogen skole. Vår trener Branko Belic leker, trener og spiller med elever fra første til fjerde klasse.

Hver mandag setter Aliens-trener Branko Belic (42) seg på bussen til Sydskogen skole. Der venter en ivrig gruppe på 12 elever på ham. Siden begynnelsen av september har Belic lekt, trent og spilt basketball med elever på SFO ved denne skolen i en time hver mandag. 

- Skolens elever har så stor glede av denne timen! Vi ble veldig glade for tilbudet fra Asker Aliens, og skulle gjerne gitt dette tilbudet videre, sier SFO-leder Karina Unhjem ved Sydskogen skole. 

Branko Belic er opprinnelig fra Serbia, et land der man tar basketball veldig seriøst. Selv har han faktisk hovedfag i basketball fra Universitetet i Beograd. Da han var trener og lærer sitt hjemland vant han en rekke priser for sitt håndverk og innsats som trener for barn og unge. 16 års erfaring som lærer i både Norge og Serbia gir også en solid pedagogisk bakgrunn. Men selv om Belic kan sitt håndverk som basketballtrener (og lærer), så er det læring gjennom lek som er viktigst for ham. 

Bildetekst: Branko Belic har mer enn 20 års erfaring å lære bort basketball. Foto: Marianne Ask/Asker Aliens

Også ved Nesøya har Belic gitt det samme tilbudet som ved Sydskogen.

- Jeg så med en gang at her var det en som visste hva han holdt på med. Hos oss har elever fra første til fjerde klasse fått prøve seg på en morsom sport ikke alle driver med fra før, sier SFO-leder Kjersti Røhte ved Nesøya skole.

 - Det å introdusere barna for basketball gjennom lek og moro gjør dem trygge. Det er veldig viktig, barna må oppleve at de får noe til. Da blir lærelysten nærmest magisk. Og tenk så viktig det er når man gleder seg til å være aktiv! Det smitter det, smiler Branko Belic. 


Siden slutten av november har Nesøya skole måttet sette pause i aktiviteter med eksterne.

Bildetekst: Det er mye man kan finne på med en basketball! Foto: Karina Unhjem/Sydskogen skole

Takket være Aktive Lokalsamfunn og Asker Idrettsråd

Tilbudet gjøres mulig takket være støtten Asker Aliens har mottatt gjennom Aktive Lokalsamfunn ved Asker Idrettsråd. Asker idrettsråd jobber blant annet for å skape gode møteplasser for alle barn i nærmiljøet - og har i overveldende grad lykkes i å mobilisere skoler og idrettslag til tett samarbeid for barn og unges trygge og aktive oppvekst. 

Asker idrettsråd har siden 2018 samarbeidet med Viken (tidligere Buskerud) idrettskrets, Gjensidigestifteslen og Sparebankstiftelsen DNB om å bringe rammeverket Aktive Lokalsamfunn til Asker. Det unike med rammeverket er at det inkluderer alle barn som ønsker å delta, fordrer et spleiselag mellom idretten og kommunen og inviterer også andre frivillige organisasjoner inn i samarbeidet. Asker Aliens er en av mange idrettslag i Asker som deltar i Aktive Lokalsamfunn.

 - Asker kommune har alle forutsetninger for å bli et av flaggskipene for Aktive Lokalsamfunn i årene som kommer. Vi er ydmyke for muligheten vi har fått til et tett samarbeid med oppvekstsektoren og stolt over hva vi har fått til sammen på disse månedene, forteller daglig leder i Asker idrettsråd, Gry E. Garlie.

På nyåret fortsetter Asker Aliens tilbudet på Nesøya skole og Mellom-nes skole. Oppstart og opplegg avhenger naturliglis til enhver tid av retningslinjene for smittevern.

Bildetekst: "Klar-ferdig-gå!" Stafetter og konkurranser er alltid gøy uansett alder. Foto: Karina Undhjem/Sydskogen skole