Camp Borgen - en dundrende suksess!

Fem sommeruker med gratis&gøy baskettrening på Camp Borgen er over. Flere hundre barn har deltatt. Mange av dem hadde ikke spilt basketball før. 

Midt i en sirkel på den doble utebanen ved Borgen ungdomsskole står trener Håkon Spiten og kjører en felles oppvarming for nærmere 40 barn denne aller siste dagen på Camp Borgen. Barna, som er fra 6 år og opp til 16-18 år, hermer etter. Noen får til øvelsene med en gang, andre fikler mer. Men felles for alle er at smilene og latteren sitter løst

Bildetekst: .Super innsats av alle barna. Vi utfordrer deg til å prøve det samme - gå fremover mens du sender ballen fra hånd til hånd mellom beina. 

NOE Å GLEDE SEG TIL I SOMMER

Asker Aliens fikk tildelt midler fra Gjensidigstiftelsens sommerprosjektmidler «Noe å glede seg til». Og det har blitt en dundrende suksess.

Fra venstre


Det er første gang vi er her i dag, og dette er kjempegøy, sier venninnegjengen Riya Rane (10), Bhuvi Pawar (10) og Aryana Shriwardhankar (10)

Kameratene mine og jeg har vært her ganske mye. Det er fint å kunne komme hit og spille, vi har ikke så mye annet å gjøre. Vi bor på Skøyen og går til vanlig på Asker International School, forklarer Arthav Goyal (15)


Vi har vært her flere ganger, og har det ordentlig moro, sier søstrene Jenny (8) og Greta (11) Muruåsen.

Bildetekst: Jenny (over) og Greta trener basketball fra før og spiller på Aliens, mens de andre ikke spiller basketball til vanlig.

BARNA HAR STRØMMET TIL

I fem hele uker har Asker Aliens trenerteam med coach Ken Webb i spissen holdt treninger her. Alle hverdager fra 12-16. Og barna har strømmet til. Noen har kommet nesten hver dag, andre har prøvd 2-3 ganger.

- It has truly been a great summer camp. It is so rewarding to watch all these kids come and just have fun. More than half of them did not know much about basketball from before, but little by little they have picked up a few tricks. This is what we need for the children, places they can come and hang and have fun while doing sports, sier coach Ken Webb.

Denne dagen er det flere enn 40 barn som deltar. I snitt har det vært 20 barn og unge hver eneste dag.

"VI SKAL GRUSE DE VOKSNE"

Oppvarmingen er over, og barna deles i flere grupper. De eldste blir med coach Webb for litt større utfordringer, mens de yngste går til bingen med de lave kurvene der trenerne Håkon Spiten og Lucia Ruiz-Galvanes kjører morsomme leker og konkurranser for barna.

Bildetekst: Fra venstre: Coach Ken Webb, Stig Wettre-Johnsen, tillitsvalgt og representant fra Gjensidigestiftelsen,  og Gry Garlie, leder for Asker Idrettsråd. 

Siden det er siste dagen har Aliens invitert lederen for Asker Idrettsråd Gry Garlie og tillitsvalgt i og representant for Gjensidigstiftelsen Stig Wettre-Johnsen. De blir med inn i bingen der de minste barna er. Trenerne samler  barna til en liten skytekonkurranse der målet raskt blir å gruse de voksne. Barna smiler. Konkurranseinstinktet er vekket. 

Bildetekst: Stig Wettre-Johnsen klarte seg godt i tøff konkurranse mot ivrige barn.

Bildetekst: Leder for Asker Idrettsråd Gry Garlie spilte volleyball på elitenivå en gang i tiden, og har null problemer med å få ballen i kurven her.

Men de voksne klamrer seg fast, helt frem til matpakkelunsj. Barna som kommer blir ofte i 3-4 timer. De gir nemlig full gass , og da må det litt påfyll inn i små kropper.

Bildetekst: Deilig med lunsj for denne gjengen i skyggen av trærne om omkranser den fine utebanen ved Borgen ungdomskole.

- Det er et privilegium som tillitsvalgt i stiftelsen å få oppleve og se hva man får til med pengene som vi bevilger til et tryggere, sunnere og mer aktivt samfunn. Her gikk pengene til et lavterskeltilbud til barn og unge i en korona-preget tid. Takk til Asker Aliens med basketkompetanse og til ildsjelene i klubben som har tatt dette prisverdige initiativet. Dette var moro å se og oppleve, sier Stig Wettre-Johnsen. Han er også kommunestyrerepresentant i Asker kommune.

- Det gleder et idrettshjerte å se så mange glade barn, unge og voksne i gule Aliens skjorter en varm sommerdag på Borgen. Dette tilbudet og trenerne her er utvilsomt populære. Aliens har et fantastisk frivillig støtteapparat som får til å gjennomføre et slikt gratis tilbud. Jeg håper dette kan gjennomføres også neste sommer, sier Gry Garlie, leder for Idrettsrådet i Asker.

UNIK BASKETBALLKOMPETANSE GJENNOM KLUBBENS ELITESATSING 

For Aliens er det viktig å understreke at Camp Borgen ikke hadde vært mulig å gjennomføre uten støtten fra Gjensdigestiftelsen, og den kompetansen klubben tilføres gjennom sine elitelag, der coach Webb til vanlig er å finne. Han er nemlig treneren for Aliens elitelag for menn.

- Vi liker gjerne å kalle ham en av Norges beste trenere i basketball, sier Vigdis Hvaal, prosjektleder for Camp Borgen.

VURDERER Å FLYTTE TIL ASKER FOR Å TRENE MED ALIENS

Akkurat det er Mikael Ortega Dypdalen (15) enig i. Han og moren har rett og slett lagt litt av sommerferien til venner i Asker slik at Mikael kan trene på Camp Borgen med coach Webb, og spille med andre like basketglade som han selv.

Bildetekst: Mikael Ortega Dypdalen  vil gjerne trene basketball hele tiden.

Mikael spilte håndball frem til for ca et år siden. Da ble han fullstendig bitt av basketball-basillen. Men på Hamar der han bor er det ikke så mange som spiller (ennå).

- Fra i fjor høst pendlet han to ganger i uken for å trene og spille med Eidsvoll basketball som er den aktive klubben nærmest Hamar, forklarer Therese Dypdalen, Mikaels mamma.

- Jeg kunne tenke meg å flytte til Asker for å trene med Aliens, forteller Mikael. Moren hans nikker støttende.

- Vi vurderer dette seriøst og håper det løser seg, sier Therese Dypdalen.

FANTASTISKE HJELPETRENERE

Coach Webb skryter på sin side veldig av sitt team med trenere, Lucia Ruiz-Galvanos, Håkon Spiten, Eira Stirling og Daniel Ramsfjell.

- I have had four wonderful assistant coaches who are just so good at making the kids feel comfortable and safe. Not to mention that they are good at teaching basketball too, sier coach Webb.

Lunsjpausen er over, og det er tid for å spille små kamper mot hverandre. Ved 16-tiden var det slutt for Camp Borgen. 

Hørte vi reprise sommeren  2021?