Toppselgerne på årets easybasket dugnad

Nylig gjennomførte easybasketspillere på femte og sjette trinn sin dugnad. Dugnaden innebar å selge gode bambussokker til inntekt for klubben og for eget lag. Og for ett lag endte dugnaden også med en solid sum til lagkassen.

Det var våre fire lag på U09 og U08 som var i dugnadsilden for første gang. Det vil si et jentelag og et guttelag på hvert trinn, tilsammen nærmere seksti spillere. Før dugnaden fikk alle vite at dugnaden bestod av å selge minimum seks pakker. Fra og med den sjuende pakken ville inntekten gå direkte til spillerens lag. De fikk også vite at det ville vanke noen små premier til de enkeltspillerne som solgte flest par. Og så gikk startskuddet. 

De tre på bildet øverst ble årets toppselgere. De er (fra venstre)  Tobias Ørbeck-Nilssen (G08), Johanna Hvaal Strømstad (J08) og Isabel Lenschow-Solberg (J09). Finn Andenæs (G09) hadde ikke anledning til å være der da bildet ble tatt. 

- Jeg gikk rundt og ringte på alle dørene i gaten vår, og det var mange som kjøpte. Mamma gikk sammen med meg, da var det lettere, sier Johanna Hvaal Strømstad (J08). 

Hun solgte hele 38 pakker med sokker! Johanna vant dermed et gavekort til kino for to personer for å ha solgt flest esker på 08-trinnet.

Det samme gjorde Isabel Lenschow-Solberg for J09-laget. Hun solgte flest pakker med sokker på 09-trinnet og vant også et gavekort for to personer til kino. Hele 20 pakker gikk det ut fra henne.

- Vi fant ut dette med dugnaden litt sent, så vi fikk litt dårlig tid. Derfor fikk jeg også hjelp av familien til å selge, forklarer Isabel Lenschow Solberg.

Finn Andenæs på G09God-innsatspremier gikk dermed til guttelagene på 08- og 09-trinnet, der to spillere fikk hver sin Aliens caps.

- Vi kan vel kanskje si at alle besteforeldre, tanter og onkler pluss andre i familien har fått nye fine sokker, smiler Tobias Ørbeck-Nilssen (G08).

Han solgte 23 pakker.


- Jeg tok ringerunden til hele familien, nikker Finn Andenæs (G09) 

Han solgte 13 pakker.

Og når det gjelder å fylle opp lagkassen er det ingen som slår J08: etter dugnaden kunne de legge nærmere 8000 kroner i sin lagkasse. De andre lagene havnet på ca 2500 kroner i snitt til sine lagkasser.

- Dette var jo en gyllen mulighet for oss som lag å få litt til kassen vår og flere på laget var skikkelig superselgere. Vi er opptatt av å bygge sosialt miljø, så det blir definitivt lagpizza og godteribuffeter på Aliens elitekamper neste sesong, sier Hilde Stray Due, dugnadsansvarlig for J08.

Hva jentene ellers skal bruke pengene på? Det kan de bruke sommeren til å tenke over, men det ryktes at kule Aliens hoodies står høyt på listen. For ikke å snakke om muligheten til å spare penger til når de kan delta på basketcuper i Kristiansand eller til og med Gøteborg!