To viktige forsterkninger til Askers elitelag for kvinner

Ny sesong står for døren, og Askers elitelag for kvinner sikter seg som alltid inn mot toppen. To viktige brikker i årets lag er Siri Granheim (26) og Andrine Bergseth (21)

Siri Granheim flyttet denne sommeren tilbake til østlandet etter flere år med studier ved NTNU i Trondheim. Hun har en bachelor i økonomi, og fullfører for øyeblikket en bachelor i informatikk, det også ved NTNU i Trondheim. Når hun skal velge hvor hun skal spille denne sesongen, er det Asker som er laget for den verdifulle spilleren.

- Jeg gleder meg til sesongen. Vi er en god miks av unge og mer erfarne spillere. Det skal bli bra å vise hva som ligger i oss og spille bra lagspill. Personlig liker jeg godt å "drive" og jobbe rundt kurven. Det er godt å være tilbake igjen, så jeg gleder meg til å spille for Asker. En positiv og energisk klubb, hvor supportere er med og skaper god stemning i hallen, sier Siri Granheim.

Fra sist gang Siri spilte for Asker Aliens. Den gangen skrev Askers elitelag for kvinner dette om Siri:  "Siri er beistet fra bygda. Med sin atletiske kropp tar hun alle returer, selv om hun er på andre siden av banen eller på benken. Hun er ekstremt hardtarbeidene og slutter aldri å gi". Foto: Hildrup.com

- Siri var etter min mening en av ligaens fem beste spillere sist gang hun spilte for Asker og har ferdigheter som definitivt vil være viktige for at vi skal hevde oss i toppen. Hun er en sterk forsvarsspiller og returtager samtidig som hun er trussel for alle lag i angrep. Med Siri på laget tror jeg mange lag vil slite med å matche Asker inside. Det kan fort bli avgjørende i jevne kamper, sier Jan Nyegaarden, trener for Askers elitelag for kvinner.

Siri Granheim har nemlig spilt for Asker i to sesonger tidligere; en sesong mens hun fremdeles gikk på videregående, samt det første året hun studerte i Trondheim. I løpet av studiene har hun vært sentral på NTNU Shakers i regional 1. divisjon. Hun har også en rekke kamper for yngre landslag på basket-CVen.

- Siri er en sterk forsvarsspiller som var en av landets beste returtagere sist gang hun spilte for Asker. Hun var nr. 2 i ligaen på returstatistikken i to av sesongene og topp 10 på blokkerte skudd, forteller Nyegaarden.

Skadefri og klar for innsats

Andrine Bergseth i sterk drive noen måneder før hun ble skadet.   Foto: Marianne Maja Stenersen

Andrine Bergseth  har vært Askerspiller i alle år. Men i fjorårets sesong var hun ute fordi hun røk venstre korsbånd i sluttspillet i 2018/2019-sesongen. Skaden ble operert for et snaut år siden, og hun har brukt et år på å trene det opp igjen.

- Etter et år fraværende fra basket er det deilig og ikke minst supergøy å være tilbake! Jeg håper å være 100% tilbake ved sesongstart. Jeg har begynt å skyte og være med på skillstrening. Jeg tror denne sesongen kommer til å være veldig bra og morsom. Jeg synes vi har et godt lag i år og håper på mange bra kamper med godt spill sammen, sier Andrine Bergseth.

- Andrine var en sentral spiller for oss før hun ble langtidsskadet. Hun var jo en av ligaens beste 3-poengs-skyttere. Vi har mistet et par habile guarder etter fjorårets sesong, så det er svært viktig at en så god spiller som Andrine ser ut til å bli klar til sesongstart, sier Nyegaarden.

Seriestart er i oktober 2020, vi sees!