Stolte over vår nye hovedtrener for BLNO Kvinner og BLNO Menn

Møt Basil Shiltagh: Han er 28 år, fra Sverige og har bred trenerutdanning og -erfaring. I august flytter han og samboeren Augusta til Asker.  

For tiden coacher han Sveriges U18-lag for kvinner i Nordisk Mesterskap der Sverige vant. Ellers har Basil siste tre år vært baskettrener og coach ved ett av Sveriges to nasjonale Riksbasketsgymnas; RIG MARK. Det inkluderer å coache skolens lag for menn og kvinner i SuperEttan, som er Sveriges nest beste divisjon. 

  • Aliens er stolte over på kunne fortelle at vi har signert Basil Shiltagh som vår elitetrener for BLNO Kvinner og BLNO Menn. Han var nylig på besøk hos oss og vi setter stor pris på hans dype basketballkunnskap og åpenbare god kommunikasjonsevne både på og av banen, sier daglig leder Mette Kjærsund.

 Mål: gjøre Asker Aliens elitelag enda mer solide og generelt bidra til klubbens sportslige utvikling. 

Aliens og Basil Shiltagh har i utgangspunktet signert en toårs kontrakt. Han har en solid bakgrunn i pedagogikk og coaching utover Riksbasketgymnasiet, eksempelvis som coach og assistent coach på bl.a. Sveriges ungdomslandslag U15, U16 og U18 kvinner og U18 menn, med gode resultater og gode referanser. 

  • Asker Aliens er på et spennende sted, og det blir en herlig utfordring som jeg ser frem til å gyve løs på. Foran oss ligger gode muligheter til å bygge både solide lag og utvikle spillere. Vi må lykkes i å dyrke de unge og ta vare på de erfarne. Det er aldri lett – og jeg gleder meg, sier Basil Shiltagh.

Han kommer til Asker med et mål om å gjøre Asker Aliens elitelag enda mer solide fremover i BLNO-serien, både kvinner og menn. Dette blir Basils første jobb som trener i en eliteserie.  Han kommer også til å gjøre andre oppgaver for klubben, blant annet være hovedtrener for G2010 og delta i klubbens mangfoldprosjekter, som SMASH (gratis treninger for ungdomsskole- og videregående elever).   Basil flytter til Asker tidlig i august, og trer også inn som en av trenerne på vår kick-off camp i uke 32.