Show-alarm – heftige svev, presise treere og rå dunker i vente!


To av BLNO-ligaens markante profiler har ønsket seg til Asker

Mens vi alle etter beste evne ivaretar dugnadsarbeidet mot korona, kan vi glede oss over at BLNO-sesongen 2020/2021 blir storslagen. Tidligere har vi introdusert at både Gilchrese, Stien, Hellebust og Bergh med flere fortsetter for Asker Aliens neste sesong, mens Stian Emil Berg og nå også Torgrim Sommerfeldt og Joshua Hart melder overgang til Asker-klubben. Samlet ser dette ut til å bli et av de sterkeste herrelagene Asker Aliens har stilt opp med de siste ti årene. Mange husker tilbake på sesongen 2017/2018, da Aliens sist hadde en knallsesong og tok storeslem i seriespillet, men dessverre tapte Norgesmestertittelen til Kongsberg Miners. Hva laget kan oppnå med årets spillerstall på plass gjenstår å se, men på veien blir det definitivt mange gode sportsopplevelser!


       Foto: Erik Berglund


"Banens gigant"

Joshua Hart spilte for Asker sist gang nettopp under denne siste knallsesongen, og i en reportasje i VG fra september 2017 blir han omtalt som "Banens gigant" av journalist Even Lübeck. Dette luftige svevet (bilde over), et øyeblikk som ble fanget av forbundets dyktige fotograf Erik Berglund, er et yndet motiv når Asker Aliens presenterer klubben og idretten. Det er gledelig at Hart vil spille for Asker og Coach Webb denne sesongen etter å ha spilt for henholdsvis Bærum Basket og Kongsberg Miners de to foregående sesongene.


Det "norske supertalentet"

Torgrim Sommerfeldt er nærmest lokal med sin oppvekst i Drammen og tre år på basketlinjen på NTG i Bærum. Han ble mye oppmerksomhet til del da han i 2008 ble tatt ut på verdenslaget og omtalt som det norske supertalentet av tv2. Anledningen var deltakelse på Nike World Hoop Summit i Portland, et utstillingsvindu og en karrieremulighet for talentfulle basketstjerner. Basketen har ført ham fra Krokstadelva til både USA og Nederland. Denne sesongen spiller han igjen for Asker Aliens, samtidig som han ferdigstiller siste året på Politihøyskolen. Velkommen!


           Foto: Marianne Maja Stenerud


Allsidige og verdifulle spillere 

Both Torgrim and Josh will be important players for us this season. Two experienced skilled players that can play multiple positions which give us lots of flexibility in what we will do on offense and defense. Josh gives up a player that can score the ball and plays with a high basketball IQ. Torgrim is a skilled offensive player a good shooter that can also create his own shot. Both play multiple positions. I'm looking forward to start working with them as well as our other additions, plus our returning players in our quest to be champions.

Mange av BLNOs sentrale spillerprofiler ønsker å spille for Coach Webb.

Foto: Line Seyffarth


Elite + bredde = sterk klubbidentitet

Det har vært en hyggelig forberedelse og opptakt til sesongen i år, sier styreleder Monica Kaasa. Det er ingen tvil om at Coach Webb har vært en riktig og viktig person å knytte til oss og vi er svært fornøyd med den kompetansen og profesjonaliteten han har tilført klubben. Vider ser vi at elitelagene på dame- og herresiden både byr på det beste av norsk basket, samtidig som spillerne er gode rollemodeller for alle våre yngre spillere. De motiverer og inspirerer og er utrolig viktige i arbeidet med å holde barn og unge i idretten, og se at man kan spille basket på et høyt nivå i Norge. Elitelagene har en samlende funksjon for klubben under ett. Med det laget vi får på herresiden denne sesongen, og med kjente og viktige profiler også på damelaget, er Asker Aliens klare for et godt sportslig år i toppligaen.

We believe in Aliens!


Hovedbilde:

Foto Hart: Fredrik Solstad (VG)

Foto Sommerfeldt: Erik Berglund, Norges Basketballforbund