PER TØIEN ER NY HOVEDTRENER FOR ASKER ALIENS FIRI MENN

Når Stian Emil Berg og Anders Stien ikke ønsket å fortsette som trenere etter forrige sesong har sportslig utvalg for Asker Aliens M hatt en skikkelig prosess med å definere hva laget og klubben nå har behov for. Fjorårets utfordringer kombinert med målet om å bringe Asker Aliens stabilt tilbake i toppen av norsk basketball har definert prosessen. Behovene fremover treffer svært godt med de kvaliteter sportslig utvalg mener kjennetegner Per som trener. Heldige omstendigheter gjør at dette også passet godt inn i Per sine planer og ambisjoner fremover. 

Per er kjent som basket- og trenerfaglig svært kompetent og svært godt likt av sine spillere. Per er også ansett som en veldig god spillerutvikler, ved siden av å søke moderne og konkurransedyktige spillerkonsepter for lagene han trener. 

Selv er Per mest opptatt av å bygge kultur i det han kommer tilbake til Asker Aliens. Han sier blant annet: «Uten skikkelig toppidrettskultur kommer ikke Asker Aliens til å etablere seg stabilt i toppen av norsk basket igjen. Asker har på herresiden et fortrinn i mengden talent og treningsvilje i årskullene som nå snart når senioralder. Asker Aliens vinnerlag i NM U19 har i år vunnet alt med først og fremst underårige spillere. Flere av disse kan bli dominerende skikkelser i norsk basket på sikt, og kanskje også søke mot muligheter internasjonalt. Men, for at det skal kunne skje må Asker ta spillerutviklingsoppgaven fra junior- til seniorspiller skikkelig seriøst, og vise disse spillerne hva toppidrett på seniornivå innebærer og krever.» 

Sportslig utvalg er enige med Per. I år ønsker Asker Aliens seg spillere som har motivasjon til å legge ned det arbeidet som kreves for å skape den kulturen og de prestasjonene klubben skal tilbake til fremover. Det er eneste farbare vei på sikt for en toppklubb som Asker. Det er viktig å understreke at seniorlaget er den sportslige spydspissen og med det en viktig inspirasjonskilde for hele Asker Basketball Club sin raskt voksende barne- og ungdomsgruppe. Den rollen skal tas på alvor, og da må vårt Firi-lag og enkeltspillerne i laget være forbilder for de unge også i treningsarbeid og i den energi de viser på banen. Asker Aliens skal trene hardt, fighte for hver ball og stå samlet på enden av hver kamp enten det blir tap eller seier. Så satser vi på at antall seire øker utover.

Stian Emil Berg som var spillende trener for laget i fjor, og som denne sesongen ønsker 100% fokus på å spille, var svært glad og også positivt overrasket over at Per kommer til Asker. «Dette er en fantastisk løsning for Asker Aliens. Per er en trener svært mange gode basketspillere i Norge elsker å spille for. Han har masse kompetanse og erfaring, er krevende og fair. Han er jovial, men samtidig svært tydelig og har et godt utviklet vinnerinstinkt.» 

Vi i styret og sportslig utvalg ser kun optimistisk på sesongen som kommer og den sportslig utvikling videre fremover.  

FOTO: NIF