Nytt trenerteam i BLNO menn

Foto: Marianne Maja Stenerud (2020)

Foran sesongen 2021/2022 er det inngått avtale mellom Asker Aliens og et trenerteam som har god kjennskap til basketball i Norge og som har preget norsk basketball på herresiden i en årrekke. Etter en lengre prosess med flere alternativer, er det styrets beslutning å ansette Anders Leween Stien (31) og Stian Emil Berg (30) som hovedtrenere foran sesongen 2021/2022. 

Vi er svært glade for og entusiastiske over at disse har takket ja til utfordringen og har tro på at de vil bidra med mye positivt til Asker-laget og vår klubb spesielt. Videre er det vår oppfatning at de også vil bidra til å styrke og tenke nytt i BLNO-ligaen. De viser med sitt engasjement og arbeid for utvikling av norsk basket at de har ambisjoner på vegne av idretten. Med sin bakgrunn fra en lang spillerkarriere i nasjonal og internasjonal sammenheng og som trenere for diverse breddelag og/eller på camper er det to svært gode rollemodeller for idretten som vi nå knytter til oss som trenere for BLNO menn de neste årene.  

Berg og Stien går dermed inn som spillende trenere i en viktig sesong for klubben og laget. De får støtte av Rolf Halvorsen, et annet anerkjent navn i norsk basket,  som vi er så heldige å få med inn i rollen som assistenttrener.

Vi ønsker vårt nye trenerteam velkommen og lykke til foran neste års sesong!

Styret

Over: Bildet er fra Budstikka i mars 2008, da Asker tok seieren i sluttspillet:  Bildetekst fra Budstikkas utgave: "Askers assistenttrener Rolf Halvorsen jubler sammen med Mustafa Mahnin, Lars J. Torkildsen og Christian Hinsch etter triumfen i Vollenhallen."  Baard Stoller var hovedtrener. 


Ny sesong – ny æra!

Sesongen 21/22 blir på mange måter starten på en ny æra for Asker Aliens. Aliens har i mange år lidd under mangel på en god kamparena. Fra nyttår står endelig Nye Leikvollhallen klar. Dette har vi ønsket oss og jobbet for i 30-40 år. Mulighetene for utvikling og sportslig satsing er dermed optimale ved inngang til sesongen klubben fyller 60 år. Med helt ny hall med plass til over 1400 gjester, som kan sitte godt og se godt, får vi et helt annet mulighet til å tilby et attraktivt basketprodukt til Askers befolkning enn noen gang før. Og Askerfolk har vist før at de stiller opp om produktet er godt. 

I tillegg er sesongen 2021/22 året TV2 returnerer til basketsporten. Dette er nasjonalt og lokalt en viktig milepæl i Basket-Norge. Det gir muligheter til å vise frem Basket til et større publikum og kan bli en turbo i den interesseøkningen basketidretten i Norge har opplevd flere år på rad. Siste år, tross korona, var Basketidretten den lagidretten som økte mest i Norge. 

Klubben har nå ansatt Stian Emil Berg og Anders Stien som ny trenerduo i klubben. BLNO-utvalget løftet frem dette som ønsket løsning og klubbens styre støttet dette. Få norske spillere har levd og tenkt mer basket enn disse to. Erfaringsbasen er enorm. Vi har stor tillit til trenerteamet, og er overbevist om at de kommer til å bygge et godt lag med god dynamikk som evner å prestere på høyeste nivå i Norge fra første sesong. De vil ha gode sparringspartnere og hjelpere de kan støtte seg på i sin prosess.


Mvh

BLNO-utvalget -

Geir Spiten 

Rolf Birger Halvorsen 

Åsmund Berge 

Gert Pettersen 

Thomas Brustad