Hederstegn fra NBBF til Jan og Dag Stien

Jan og Dag Stien, to av Asker Basketball Clubs store ildsjeler, fikk mandag 3. juli Norges Basketball Forbunds hederstegn på årets Basketballskole.

– Dere har skapt en av de absolutt viktigste institusjonene og beste samlingsplassene i norsk basket, sa NBBF-president Jan Hendrik Parmann i sin hyllest til Jan og Dag Stien i Leikvollhallen. Foran hele hurven av deltakere ble Basketskolens ledere gjennom 43 år tildelt Norges Basketballforbunds høyeste utmerkelse, Hederstegnet. 

En mer fortjente pris skal man lete lenge etter. Det er vel egentlig ikke den ting «Twins» har gjort både for Asker Basketball Club og norsk basketball. Jan og Dag kom inn i basketball via det fantastiske miljøet som var på Torstad skole på slutten av 60 tallet. Begge ble bitt av basketbasillen med en gang, og det tok ikke lang tid fra de ble spillere til de også ble trenere og aktive medspillere i styre og stell, både i Torstad, Asker og NBBF. De gikk tidlig inn i NBBFs utdanningsvirksomhet og gjennomførte utallige kurs av både nye spillere og trenere. I 1980, startet de Basketskolen i regi av NBBF. Første gang arrangert i Grimstad. Det ble starten på et eventyr som alle basketspillere i Norge kan være takknemlige for, nemlig Basketskolen.no som senere har vært arrangert i Risør, Kragerø, Tjøme, Tønsberg og nå i Asker. En stor majoritet av spillere på norske landslag har en eller annen gang vært med på Basketskolen, ikke bare på grunn av det faglige, men også pga. det sosiale felleskapet som Jan og Dag har skapt. Det har blitt en møteplass for alle som vil oppleve morsomme basketdager og samtidig bli en bedre basketballspiller. Det har også vært en møteplass for mange basketvenner av Jan og Dag som hvert år møtes som instruktører på Basketskolen og stortrives med dette. I år var det 41. gang de arrangerte Basketskolen med over 330 deltagere fordelt på 2 perioder, mer popuært enn noen gang. Ekstra hyggelig var det derfor da Generalsekretær Espen Andre Johansen og Presiden Jan Hendrik Parmann fra NBBF møtte opp foran 190 deltagere og tildelte Jan og Dag NBBF’s hederstegn. 

Alle vi i Askers basketmiljø gratulerer så mye og ser frem til fortsatt godt basketsamarbeid med Jan og Dag i årene som kommer.