Basketcamper hele sommeren lang!

Flere hundre barn og unge har denne sommeren deltatt på Asker Aliens store og brede sommertilbud., takket været støtte fra Asker kommune, Gjensidigestilftelsen og ikke minst en stor gjeng superdyktige trenere. 

Fredag 12. august var den siste dagen med sommerbasket både i Leikvollhallen, ved Risenga og på Borgen. I spissen har elitespiller Ludvig Bergh stått de fleste av ukene, men han er på langt nær den eneste. I løpet av hele sommeren har Asker Aliens'  fantastiske unge trenerteam tilbudt basketball i mange former.

- Asker Aliens er veldig stolte over den innsatsen vi har lagt ned denne sommeren for å gi barn og unge anledningen til å spille og trene basket. Vi hadde aldri klart det uten våre fantastiske unge – og undomstrenere , sier Per Ove Øyberg, styreleder i Asker Aliens.

Det startet med aktivitetscampen Basket og Parkour i uke 25 med coachene Juju og Jens, supre assisterer og  nær 30 barn.

Coacher Juju og Jens

- We had a very good week where we used Leikvollhallen and its surroundings to offer a fun and varied week. We are especially grateful for our good and smooth collaboration with  Basketskolen, sier coach JuJu.


Gratis Camp Borgen for tredje år på rad

I år utvidet vi antall uker på Camp Borgen fra 5 til 7, det vil si hele sommerferien. Ukentlig har vi gitt 20-50 barn og unge mye gratis moro tre timer alle hverdager. 

Asker Aliens har fått støtte fra Gjensidige stiftelsen og Asker kommune til å arrangere Camp Borgen. 

- Vi ser at det nå nærmest er en forventning at vi er der. Og det er gledelig. Men aller mest gledelig er det å kunne tilby alle barn og unge som ønsker å prøve seg på verdens kuleste sport i timesvis og i ukesvis nettopp det, smiler Vigdis Hvaal fra Asker Aliens. 


Gratis Street basket på Risenga for andre år på rad. 

I fjor var første gang Aliens tilbød Street basket ved Risenga tre ettermiddager i uken. I år har antall deltakere økt jevnt og trutt siden sammenlignet med i fjor. Asker Aliens takker Asker kommune for støtten til å kunne tilby street basket. 

Street basket en random onsdag I sommerferien ved Rising med solen strømmende inn fra siden. 

Ludvig Bergh er elitespiller i basketball, og har vært hovedtrener nærmest alle ukene på både Borgen og Risenga. 

- Det har vært utrolig gøy og givende å få jobbe med så mange barn og unge gjennom hele sommeren. Spesielt fint er det å introdusere sporten som jeg er så glad i til folk som ikke har spilt før. Jeg blir selv veldig glad når jeg ser hvor gøy de har det med basketball, sier Ludvig Bergh.


Med seg i trenerjobben har  Ludvig hatt  fabelaktige assistenter som vet hvordan de skal få barn og unge til å ha det gøy og kjenne litt på å få ting til. Og her møter du noen av dem  av dem:

Ludvig Bergh og hjelpetrener Oskar Jensen

Daniel Ramsfjell var headcoach på Camp Borgen siste uken. Sondre og Marie jobbet som hjelpetrenere på  henholdsvis på Camp Borgen og Skills and Drills i Leikvoll B og C. Ikke tilstede under bildetakning var hjelpetrenere: Samuel Berge Flataker, Ian Gabela, Mats Karlsson, Filip Øverås, Hedda Riddverold, 


Flere enn 60 barn  på skills&drills, og Masterclass camp den siste ferieuken

Det var ren basketglede i uke 32 i Leikvoll C og B. Benjamin Cox var head coach på skills&drills for barn opp til 7 klasse, mens Josh Hart og Ludvig Bergh kjørte Masterclass for de som var eldre. 

 

Trenerne på Skills and drills var: Elena Salvesen, Vaar Elnan, Marie Kittilsen, Lilly Slinning, Ludvig Bergh og headcoach Benjamin Cox. Her med et lite knippe av de rundt 35 deltakerne. 

Trenerne på Masterclass var headcoaches Josh Hart og Ludvig Bergh, mens Filip Kaasa og Brage Brustad var assistenttrenere.

Asker Aliens styrte i år campen etter enkle bærekraftige prinsipper som å hindre mest mulig matsvinn. Tidligere har har vi ikke lykkes i samme grad med forhåndsbestilte lunsjer. Det var et viktig grep som nylig påtroppet daglig leder Mette Kjærsund sørget for. 

- God lunsj som blir spist opp – og godt humør på spillerne. Det er så enkelt – og litt vanskelig. Det er har vært en flott uke med glade barn i aktivitet, sier Mette Kjærsund, daglig leder i Asker Aliens.

Asker Aliens takker for flott sommer – og gleder oss til sesongstart!


Fra oppvarming Masterclass

Skills and drills!