Askers elitelag for menn på vei mot et dream team?

Da sesongen tok slutt i mars i år var både Anders Stien og Haakon Hellebust i toppform. Nå bekrefter de at de tar en ny sesong for Asker Aliens. 

Anders Stien var litt rusten i sitt kjente og presise skudd da han var tilbake på banen for Asker på nyåret, mens det satt som støpt da laget spilte de siste viktige kampene frem til kvartfinalene. I sluttspillet mot Kongsberg var skuddformen inne. 

Det er imidlertid ikke bare det imponerende skuddet som gjør Anders til den dyktige spilleren han er. Coach Webb gleder seg til en ny sesong med Stien. 

– It is great that we have Anders Stien from the beginning of the season. He is an experienced player with a very high basketball IQ. And his shots are lethal. Stien will be a very important piece of the Aliens success, sier Asker-trener Kenneth Webb. 

Anders Stien prikket inn den ene 3-poengeren etter den andre under den andre kvartfinalen mellom Aliens og Miners i sluttspillet. Kommende sesong ønsker han å bidra til å revansjere at corona stoppet Asker Aliens fra å være det første 8-seedete laget som virkelig mange trodde kunne vunnet kongepokalen.  Foto: Marianne Maja Stenerud


Og hvorfor valgte egentlig Anders å komme tilbake til og nå også å bli i Asker?

- Det er Asker jeg trives best i som en helhetlig klubb, så er det også flere spillere som skal spille der i år som jeg har spilt med tidligere og trives veldig godt på banen med, spesielt Eric og Stian Emil! Stian har jeg spilt med/mot siden jeg var liten gutt, og med Eric føles det etter en halv sesong i fjor at vi har kjemien som om vi hadde gjort det samme. Det er flere andre spillere også, uten å nevne for mange som f.eks Ludvig (Bergh) som er en skarpskytter og smart fyr å ha i laget, sier Anders Stien.

FJORÅRETS BLNO-NYKOMMER HELLEBUST VIL HA MER

Også for fjorårets nykommer, Haakon Hellebust, ga sesongsavslutningen mersmak. Hellebust gikk tidlig ut med skade, men kom sterkt tilbake i de siste kampene og var en stor trussel for Kongsberg Miners i den siste kvartfinalen.

- Haakon Hellebust will be one of the best unknown secrets in the BLNO this season. He is a great athlete with a good set of skills. If he stays healthy, he will be one of the best players in the BLNO, sier coach Ken Webb.

Selv er Hellebust mer beskjeden:

-  Jeg håper å kunne bidra med god innsats og et smil om munnen. Min rolle på laget er nok ikke satt i stein. Jeg vil bidra der hvor det trengs og fungerer like godt på benken som på banen. Men, ettersom det ble en sesong med mye skader og lite spill i fjor, har jeg håp om å få spilt mer BLNO-basket i kommende sesong. 

Hellebust i aksjon for Asker Aliens under kvartfinalen i Leikvollhallen. "Jeg forventer at vi blir konkurransedyktige og et morsomt lag å se på kommende sesong", sier han. Foto: Marianne Maja Stenerud


Oversikt over sesongens kampoppsett ligger her. Det er bare å prikke inn datoene;-)