Asker Aliens FIRI Herrer ser frem mot neste sesong

Asker Aliens Firi Herrer avsluttet onsdag sesongen med et stygt tap for en meget god motstander. Bærum Basket har lykkes der vi kom til kort i år. De har trent veldig godt med god kontinuitet siden før jul og fremstår nå som et lag som kan gå hele veien – lykke til! 


Vi i Asker retter nå innsatsen mot kommende sesong. Det er ingen hemmelighet at det kreves sportslig kursendring om vi skal nå dit vi ønsker kommende sesong. Asker Aliens skal være et lag de unge i klubben skal se opp til og ønske seg til, og vi skal kjempe om en plass i finalen.


Men, selv om vi sportslig sett ikke kom dit vi ønsket i år, har vi brukt sesongen godt og bygget et solid fundament for satsingen videre: 


1. Nye Leikvollhallen viste seg å overgå skyhøye forventninger og er en arena for trening og kamp som hele basket-Norge misunner oss
2. Lagets fire førsteårsjuniorer har vist et nivå vi knapt hadde drømt om før sesongen, selv om det selvsagt er store variasjoner fra kamp til kamp i den alderen. Både Oliver og Eldar har vært MVP i kamper mot topplag og satt 20p+. Brage og Niklas har begge levert solid og hatt kampavgjørende involveringer i tette kamper. Totalt spilte de hele 917 kampminutter og scoret 262 poeng i årets Firi-liga. For en fantastisk debutsesong for alle 4! 
3. Vi har også flere juniorspillere på vei opp med stort potensial, og som kan lykkes med å få sitt senior-gjennombrudd allerede neste sesong.
4. Vi har fått på plass viktige og langsiktige sponsorer som liker Asker Aliens og ser store muligheter fremover, som klubb med sterk vekst og rekruttering, som en viktig aktør i nærmiljø/integrering i kommunen, og med topplag i senior herre, senior dame og junioravdelingen 
5. Stian Emil Berg fortsetter som spiller og spydspiss kommende sesong. Han gleder seg til å slippe trenervervet og dermed ha maks fokus på egne spillerprestasjoner.
6. Noen av årets øvrige spillere ønsker seg og passer svært godt inn i den retningen vi nå setter - og de håper vi sterkt at blir med oss videre for å revansjere årets tidlige sesongslutt
7. Vi har fått på plass en organisering rundt lag og kamper med mange frivillige ildsjeler i klubben som gjør at vi kan skape et enda bedre kamp-produkt med spenning og show kommende sesong – takk til alle som støtter og hjelper oss.


Etter flytting til Leikvollhallen og opphør av koronabegrensninger, ser vi at det er mange som heier på Asker Aliens. Det har tatt litt tid å dra en del ut av godstolen hjemme etter korona, en antallet tilskuere har nå økt kamp på kamp og onsdag var vi nesten 500 i hallen. Potensialet for tilskuere på basketarrangement og Asker Aliens er stort. Om vi når våre mål om å bli et veldig godt og underholdende basketlag neste år, blir det spennende å se om vi klarer å fylle hallen en gang eller flere mot slutten av neste sesong.


Vi gir oss for i år, men basket er ikke ferdig. Vi vil oppfordre alle til å støtte Asker Aliens FIRI Kvinner som ble bedre enn oss i år – tredjeplass i serien – gratulerer. Laget spiller sluttspill i Bergen 1.-3. april. Vi håper dere henter hjem en medalje. Lykke til!

Vi vil også oppfordre alle til å følge med på og støtte juniorlagene til Asker som spiller U19 NM på hjemmebane i Leikvollhallen 22.-24. april. På herresiden er Asker en sterk utfordrer. Finalene i Leikvollhallen C denne søndagen vil by på store basketopplevelser.


Asker Aliens Firi Herrer 

v/ Lagkontakt Thomas Brustad