Aliens med Norges beste backcourt trio?

Den kommende sesongen er de begge i sort og gult, Eric Gilchrese og Stian Emil Berg. Aliens ser frem til å presse motstanderne med denne duoen pluss en: Gilchrese, Berg og Bergh! 

Noen måneder før sesongstart har Asker Aliens elitelag for menn viktige nøkkelspillere på plass.

STIAN EMIL BERG - BACK IN BLACK

Forsvarsesset Eric Gilchrese  fortsetter i rollen som the «floor general» og får selskap av  Stian Emil Berg som et gledelig nytt trumfkort for Asker Aliens denne sesongen.

- Now that we have Stian Emil, I am sure that we will play some good quality basketball from the very start of the season. We had a very good finish to the end of last season, but this season we will come out of the opening gates very strong. Stian is a fierce competitor with lots of ability; defensively, IQ, passing and leadership, sier Eric Gilchrese.

Stian Emil Berg gleder seg på sin side til å spille MED Eric, og ikke mot. 

- Jeg tror det er mange basketspillere i Norge (og i mange andre land) som har hatt et ønske om å spille med Eric, meg inkludert. Han beviste vel i fjor hvor stor impact han kan ha på et lag både forsvarsmessig og i angrep. Han er den typen som kan gi et helt lag en type selvtillit og «swag» bare ved å være tilstede. Det er sjelden. 

- Jeg har spilt med et par sånne før, men ingen som kan gjøre dette på begge ender av banen som Eric. Det har alltid vært ekstremt gøy å spille mot Eric (selv om det ikke alltid har sett bra ut for min del) fordi du må være på ditt beste hele tiden for å ha sjansen til å prestere. Hvis jeg kan få noe i nærheten av dette hver dag på trening så er jeg sikker på at det er med på å løfte mitt eget spill også, sier Stian Emil Berg. 

 Coach Webb mener  at Asker Aliens vil være en sterk utfordrer for andre lag i serien.

- Asker Aliens now has one of the best backcourts in Norway,  hevder Coach Webb, som gleder seg stort til ny sesong med disse tre spillerne i sentrale posisjoner.  

Stian Emil Berg er ny på Asker Aliens denne sesongen, men har hatt flere opptredener i gult og svart tidligere, sist på «dream team» som vant serien og tok NM-sølv i 2018. 

- Jeg hadde en god opplevelse da jeg spilte her i 2018, har masse respekt for forskjellige folk i Asker Basketball Club og føler jeg vet hva jeg går til. Jeg syns det står mye respekt av hvordan de håndterte fjorårssesongen som var litt bratt på starten av året, men endte opp med å se meget bra ut. I tillegg til Eric, var  Ludvig Berg  en viktig brikke i den snuoperasjonen og har vært en sentral brikke i Asker siden jeg var der sist, sier Stian Emil Berg. 

Gilchrese stemmer i:

- Ludvig is a youngster by age but you would never know because he also possesses natural leadership skills also. If his feet are set, he is automatic from the 3pt line. He proved he can step up with making big shots and plays, sier forsvarskjempen Gilchrese.

 Berg spilte sist for Asker Aliens i 2017-2018-sesongen. Foto: Hildrup foto. 

EGNE ASKERTALENTER

Ludvig Bergh tar altså en ny sesong for klubben, og vi er svært glade for å kunne vise til at vi har egne Asker-talenter med i et BLNO-lag som hevder seg på nasjonalt nivå. Ludvig har stått last og brast med Asker og vært viktig i utviklingen av laget etter 2018-sesongen. 

- Det å spille med Eric og Stian Emil vil bli helt rått, siden de er to av de aller beste i hele ligaen. Begge to er kjempegode på begge sider av banen, både i forsvar og i angrep. Jeg tror det kommer til å bli ekstrem høy fart i angrepsspillet vårt og bra trykk i forsvaret. Jeg gleder meg til å lære av begge to og til å bli en bedre spiller selv, sier Ludvig Bergh. 


Bergh er sikker på at laget  kommer til å bli ekstremt underholdende å se på, og de  kommer til å spille morsom basket.

   Bildetekst: Det blir garantert flere muligheter for å runde Miners´ Juan Ferrales på banen også denne høsten.    

 Foto: Marianne Maja Stenerud

Eric Gilchrese var ny på laget forrige sesong, og har vært en svært viktig spiller å få med også kommende sesong. Eric Gilchrese ble kåret til årets forsvarsspiller og tok en andreplass på den nasjonale spillerstatistikken forrige sesong. Gilchrese vekker begeistring og imponerer med sin fysikk og smarte spillerstil.

- Få andre kan dominere spillet som han, sier coach Ken Webb. 

- I look forward to getting started with Coach Webb and the teammates, this will be an amazing season as we continue our path to competing for a championship! Go Asker, sier Gilchrese!

 Askers elitelag for menn spiller sin første seriekamp i den norske basketligaen  3. oktober.  Stay tuned!

 Bildetekst:  -  Eric Gilchrese er på alle måter en spiller og rollemodell vi er stolte av at representerer klubben vår, sier   styreleder Monica Kaasa.  Foto: Marianne Maja Stenerud

  Bildetekst: Asker Aliens sikter mot nye høyder sammen med bl.a. Stian Emil Berg denne sesongen.  Foto: Marianne Maja     Stenerud