Hva kreves fra spiller/foreldre?

Vi foreldre må alle være med å hjelpe, ellers har vi verken lag eller klubb. Her får du vite hva vi foreldre skal bidra med for at ditt barn skal kunne spille basketball – verdens kuleste sport.

Asker Aliens drives av oss foreldre. En stor jobb gjøres av frivillige på ettermiddager, kvelder og netter. Vi er så heldige å ha en daglig leder som hjelper til med mye, men det trengs mange hender for å drive en klubb. 

Barna har det kjempegøy når de spiller basketball. For at de skal kunne trene og spille kamper må vi foreldre bidra. Bidraget fra hver forelder gjør at klubben kan ha lave treningsavgifter, god kvalitet på treninger og kan delta med mange lag i seriespill. 

Vi bruker appen Spond. Du må si fra om ditt barn kommer/kommer ikke på trening eller kamp. Dette gjør du ved å klikke på «deltar». Ditt barn kan ikke delta hvis du ikke har meldt deg på.

Når barnet ditt spiller hjemmekamp, sitter det tre foreldre i sekretariatet. Dette går på omgang etter en liste. Kan du ikke stille, så må du skaffe vikar. Uten sekretariat blir det ingen kamp. Klubben gir deg veiledning i oppgavene i sekretariatet. Det høres for noen litt skummelt ut, men er ikke vanskelig.  ALLE foreldre må være med på dette dersom barnet ditt skal få bli med å spille kamper for Asker Aliens.

Hvert lag trenger en lagkontakt, en kasserer og en dugnadsansvarlig. Laget kan ikke eksistere uten at minimum tre foreldre tar disse rollene. 

Vi har også noen dugnader i løpet av et basketball år. Disse dugnadene er en viktig inntektskilde til klubbens drift.

Har du flere barn i klubben, trenger du ikke selge papir for mer enn ett i fellesdugnadene.

For femte- og sjetteklasse:

Salg av minimum  5 esker bambussokker hver høst og vår. Selger du flere esker går overskuddet til laget ditt. 

Fra og med 7. klasse:  

  • 2 papirdugnader (salg av toalettpapir/tørkerull) pr sesong. Her kan man kjøpe seg ut hvis man ikke ønsker å delta.
  • 1-2 kioskvakter på kamper for barn og unge i løpet av sesong.
  • 2 timers innsats 1-2 ganger i året under elitekamper  (rigging, kiosk eller kaker).

Vi gleder oss til å trene ditt barn i verdens kuleste sport, og håper du kan leve med disse enkle oppgavene.